SEARCH
REGION: NORWAY
EN
NO
MONDI: Flåtestyring for gaffeltrucker

En harmonisert flåteløsning for større innsikt i kostnadene

Analysen av livsyklusskostnadene hjelper MONDI med å ta bedre beslutninger om innkjøpsinvesteringer

Vår kunde MONDI

Mondi-gruppen er en produsent av bærekraftige emballasjeløsninger med rundt 26 000 ansatte i 30 land. Hundrevis av gaffeltrucker er i kontinuerlig drift ved produksjonsstedene for papirmasse og papir. CHG-MERIDIAN gjennomførte en analyse av flåte- og livssykluskostnader i forbindelse med Mondis anskaffelser av gaffelitrucker og støtte til beslutningsprosessen for anskaffelsen.

Utfordringer

USIKRE TOTALE LIVSSYKLUSKOSTNADER

Manglende oversikt over de totale livssykluskostnadene

UENSARTET FLÅTE

Den nåværende flåtestrukturen er ikke tilstrekkelig til å oppfylle kravene

BEHOV FOR DIGITALISERING

Anskaffelse og administrasjon av flåten er ikke harmonisert og gjøres ikke digitalt

Sammenlignbarhet mellom investeringer og totale kostnader

Da MONDI trengte å anskaffe gaffeltrucker, møtte de en utfordring: mangel på datadrevet innsikt for å finne de best egnede kjøretøyene basert på kostnad og effektivitet. Det var vanskelig å sammenligne ulike investeringer og totale kostnader på en effektiv måte.

CHG-MERIDIAN bidro ved å gjennomføre en analyse av de totale livssykluskostnadene for hele flåten. Denne analysen inkluderte en produktivitetstest som sammenlignet forskjellige merker av samme kjøretøytype. Resultatene ble brukt til å visualisere forskjellene i investeringskostnader mellom de ulike merkene slik at MONDI kunne ta informerte beslutninger. 

Vår tilpassede suksessformel technology2use

EIENDELER

Hundrevis av gaffeltrucker brukes på produksjonsanlegg i 30 land over hele verden.

FINANSIERING

Klassisk leasing: "bruke i stedet for å eie", det er mottoet til vårt finansieringskonsept. Med regelmessige betaling i stedet for store investeringer, gir leasing bedre budsjettplanlegging og bidrar til å styre kontantstrømmen.

TJENESTER

Analyse av livssykluskostnader: CHG-MERIDIAN gjennomførte en omfattende analyse av livssykluskostnadene gjennom å utføre en produktivitetstest på forskjellige merker ved et pilotanlegg. Denne analysen ga MONDI et solid grunnlag for å ta fremtidige investeringsbeslutninger. 

Konklusjon

Mondi fikk en omfattende beslutningsmatrise fra CHG-MERIDIAN. Denne matrisen inkluderte en vurdering av optimal levetid, erstatningssykluser og finansieringsmuligheter sett opp mot anskaffelseskostnadene. Med denne nye beslutningsmatrisen forstår Mondis beslutningstakere de potensielle prisforskjellene. Dette gjør det mulig for innkjøpsavdelingen å begrunne for eksempel anskaffelse av et merke som er 20 prosent dyrere, da det likevel kan være mer kostnadseffektivt samlet sett.

– Da vi skulle kjøpe gaffeltrucker, manglet vi et grunnlag for å sammenligne anskaffelseskostnadene. Det var derfor vanskelig for oss å vurdere hvilket kjøretøy som faktisk var mest kostnadseffektivt for våre individuelle behov, sett fra et overordnet kostnads- og effektivitetsperspektiv. CHG-MERIDIAN gjennomførte en analyse av flåtens livssykluskostnader gjennom en produktivitetstest for å sammenligne forskjellige merker av samme kjøretøytype. Vi har nå et pålitelig og objektivt beslutningsgrunnlag.
Mariyan Banchev, Category Manager Technical Services & Automation at the Mondi Group
La oss snakke om tallene

KOSTNADSOVERSIKT

10 %

eller mindre av den totale kostnaden over levetiden utgjøres av prisen når du kjøper nytt industrielt utstyr

LEASING HOS CHG-MERIDIAN

83 %

av tyske selskaper er fornøyde med sine leasingpartnere.

REDUSERE VEDLIKEHOLDSKOSTNADER

56 %

av IT-avdelingenes budsjett brukes i gjennomsnitt på vedlikehold

Verktøy som gir suksess

TESMA – all data i ett system

Mer om TESMA 

carbonZERO

Økt bærekraft i IT-anskaffelser

Les mer 

eraSURE®

AUTOMATISERT SLETTING

Datasikkerhet gjennom sertifiserte sletteprosedyrer

Les mer 

Les flere suksesshistorier fra kunder

Se hvordan kundene realiserer verdier gjennom CHG-MERIDIANs løsninger.

Les mer 

Ta kontakt med oss

Vil du ha et gratis og uforpliktende råd? Ta kontakt med oss for å høre mer om hvordan du kan dra nytte av vår ekspertise.

Kontakt oss

Vi er alltid klare til å høre hva du har på hjertet: Du kan bare ringe eller sende en e-post.
Kontakt oss